Tule mukaan tutustumaan joihinkin historian kiinnostavimpiin väkivallattomiin kamppailuihin!

Siviilien puolustus -projektin uudessa keskustelusarjassa käydään läpi Timo Virtalan teos Väkivallattomuuden voima luku kerrallaan. Kukin luku käsittelee jotakin historiallista väkivallatonta kamppailua. Keskusteluihin kokoonnutaan etäyhteydellä joka toisen viikon maanantaina 7.10. alkaen, aina klo 18. Linkki julkaistaan kulloinkin lähempänä tapahtumaa AKL:n verkkosivuilla ja muissa kanavissa.

Maanantaina 21.10. aiheena on Intian itsenäisyysliike, jonka keinovalikoimaan kuuluivat ostoboikotit, epäoikeudenmukaisuuksien esille nostaminen ja yhteistyöstä kieltäytyminen. Mohandas Gandhin ja hänen innoittamiensa satyagrahien toiminta muistutti, että vallankäyttöön liittyy aina vallan kohteiden jonkinasteinen hyväksyntä: 100 000 brittiläistä virkamiestä ja poliisia eivät voineet hallita 350:tä miljoonaa intialaista muuten kuin intialaisten suostumuksella.

Keskusteluihin voi valmistautua kuten lukupiiriin lukemalla valmiiksi kulloinkin käsiteltävän luvun kirjasta. Osallistuminen ei vaadi sitoutumista, vaan voit liittyä mukaan vaikka vain niille kerroille, joiden aiheet kiinnostavat sinua. Toisaalta keskusteluihin voi tulla paikalle kuuntelemaan ja osallistumaan, vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tarvittaessa kirjaa voi tilata AKL:ltä. Keskustelusarjaa luotsaa Juhani Mastokangas.

Facebook-tapahtuma: https://facebook.com/events/s/vakivallattomuuden-voima-kerto/1212872969862971/


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.