Puolalainen fransiskaaniveli Maximilian Kolbe uhrasi Auschwitzin keskitysleirillä henkensä toisen vangin puolesta. Tämän lisäksi hän oli maailman suurimman fransiskaaniyhteisön perustaja ja johtaja, astrofysiikasta kiinnostunut, Itävalta-Unkarissa ja Italiassa opiskellut filosofian ja teologian tohtori, joka perusti fransiskaaniyhteisön Puolan lisäksi myös Japanin Nagasakiin ja Intian Malabariin. Hänen perustamistaan järjestöistä, julkaisuista ja instituutioista suuri osa on yhä voimissaan. Toisen maailmansodan aikana hän piilotteli tuhansia juutalaisia luostarissaan. Hänen tarinaansa käsitellään Väkivallattomuuden voima -keskustelusarjassa 24.2. klo 18 eteenpäin.
Siviilien puolustus -projektin keskustelusarjassa käydään läpi Timo Virtalan teos Väkivallattomuuden voima luku kerrallaan. Kukin luku käsittelee jotakin historiallista väkivallatonta kamppailua. Keskusteluihin kokoonnutaan etäyhteydellä joka toisen viikon maanantaina klo 18.
Keskusteluihin voi valmistautua kuten lukupiiriin lukemalla valmiiksi kulloinkin käsiteltävän luvun kirjasta. Osallistuminen ei vaadi sitoutumista, vaan voit liittyä mukaan vaikka vain niille kerroille, joiden aiheet kiinnostavat sinua. Toisaalta keskusteluihin voi tulla paikalle kuuntelemaan ja osallistumaan, vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tarvittaessa kirjaa voi tilata AKL:ltä. Tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteeita. Keskustelusarjaa luotsaa Juhani Mastokangas.
Ps. Keskustelu toteutetaan Jitsi-alustalla tämän linkin takana. Ei vaadi kirjautumista, voi liittyä myös nimimerkillä. Keskustelun aiheena oleva kappale on julkaistu Rauhanpuolustajien lehdessä 1/2017 ja on luettavissa tämän linkin takana.
Kuva: St. Maximilian Kolbe (Wikimedia Commons / Public Domain).
Vastaa